تلاش برای احیای صنعت ورشکسته

تاریخ انتشار: 20\08\1396
به اشتراک گذاری در:

از جمله دیگر فعالیت‌های دولت یازدهم برای حمایت از تولید داخلی، ابلاغ «نظام‌نامه پیوست فناوری و توسعه توانمندی‌های داخلی در قراردادهای ملی و بین‌المللی» به تمام دستگاه‌های اجرایی بود. در واقع سال گذشته برای استفاده از محصولات و خدمات بر پایه فناوری اطلاعات در کشور و همچنین ورود این محصولات به بازار بین‌المللی، نظام‌نامه پیوست فناوری در قراردادهای مهم ملی و بین‌المللی توسط دولت به همه دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شد.
همچنین به انجام رسیدن اهداف این نظام نامه از جمله واگذار شدن کارها به تیم ایرانی برای اجرا، استفاده از منابع و متخصصان ایرانی در اجرای پروژه‌ها، انتقال دانش و تکنولوژی تولید محصولات به نیروی ایرانی، تعهد شرکت‌های بین‌المللی به شرکت‌های داخلی برای کمک به صادرات محصولات تولیدی‌شان به خارج از کشور و... به آیین نامه‌هایی موکول شده که هر یک از دستگاه‌های اجرایی براساس پیوست فناوری باید آن را تدوین کنند. در حال حاضر نیز تنها وزارت ارتباطات در خرداد ماه سال‌جاری آیین نامه مخصوص پیوست فناوری را تدوین و به دستگاه‌های زیرمجموعه خود ابلاغ کرده است.
تصویب مصوبه 163 برای حمایت از تجهیزات مخابراتی داخلی نیز از دیگر قدم هایی است که برای حمایت از این صنعت در کشور برداشته شده است. این مصوبه با مجموع قوانین و سیاستگذاری‌های مشخصی، اپراتورهای ارتباطی کشور را تشویق به استفاده از تجهیزات داخلی برای توسعه شبکه خود کرده است.
براساس اعلام رگولاتوری، کمیته‌ای که براساس مصوبه 163 با حضور نمایندگان بخش خصوصی و دولتی شکل گرفته 30 جلسه تشکیل داده که درنهایت در این جلسات 40شرکت و 300 محصول داخلی در حوزه تجهیزات ارتباطی شناسایی و مورد ارزیابی قرار گرفته‌اند.
حالا اما در آخرین اقدام وزارت ارتباطات برای حمایت بیشتر از تولیدمحصولات حوزه فاوا که بیشتر هم این تولیدات در حوزه صنعت مخابرات دیده می‌شود از ممنوعیت ورود 21 کالا خبر داده است. اما آیا ممنوعیت ورود این کالا‌ها به کشور می‌تواند منجر به رشد تولیدات تجهیزات مخابراتی در کشور شود؟  
مجدی، این اقدام وزارت ارتباطات را یک اقدام مثبت ارزیابی می‌کند و می‌گوید: «در چند سال گذشته بسیاری از اپراتورهای ارتباطی کشور ترجیح داده‌اند تمامی تجهیزات شبکه خود را از شرکت‌های خارجی و به‌صورت بسته کامل دریافت کنند این درحالی است که بخشی از تجهیزات داخل این بسته توسط شرکت‌های ایرانی با قیمت بسیار پایین‌تر و با همان کیفیت تولید می‌شود.
بنابراین ممنوعیت برخی از تجهیزات مخابراتی که در کشور تولید می‌شود می‌تواند شروعی برای رشد تولیدات محصولات مخابراتی در کشور باشد.» او بر این باور است که طرح ممنوعیت واردات کالاها در حوزه فاوا در صورتی می‌تواند با موفقیت همراه شود که وزارت ارتباطات نظارت کاملی روی نحوه رفتار اپراتورهای ارتباطی کشور داشته باشد. به باور وی، وزارت ارتباطات باید با در نظر گرفتن امتیازات و طرح‌های تشویقی، اپراتورها را برای توسعه شبکه خود به سمت استفاده از تجهیزات مخابراتی که در داخل کشور تولید می‌شود سوق دهد. این تولیدکننده تجهیزات داخلی تأکید می‌کند که باید شرایط برای ورود شرکت‌های بین‌المللی بزرگ این بازار به کشور نیز فراهم شود تا از این طریق امکان انتقال دانش و تکنولوژی روز در تولید تجهیزات مخابراتی به کشور نیز فراهم شود و تولیدکنندگان داخلی کشور تنها اقدام به تولید محصولات جزئی در این بازار نکنند.
مجدی بر این باور است که صرف ممنوعیت ورود چند کالا به کشور بدون توجه به قدرتمند کردن شرکت‌های داخلی از طریق ارتباط با شرکت‌های خارجی نه تنها به رشد صنعت تولید تجهیزات داخلی کشور کمک نمی‌کند بلکه فعالیت در این بازار را برای بازیگران فعلی نیز سخت‌تر و پیچیده‌تر خواهد کرد.

نیم نگاه
در آخرین اقدام وزارت ارتباطات برای حمایت بیشتر از تولید محصولات حوزه فاوا که بیشتر هم این تولیدات در حوزه صنعت مخابرات دیده می شود از ممنوعیت ورود 21 کالا خبر داده است.
به خاطر سیاستگذاری های اشتباه دولت‌های نهم و دهم، تولید کنندگان صنعت مخابراتی با صدمات جدی رو به رو شدند  و از تکنولوژی های روز این بازار بسیار دور افتادند .
در چند سال گذشته بسیاری از اپراتورهای ارتباطی کشور ترجیح داده اند تمامی تجهیزات شبکه خود را از شرکت های خارجی و به صورت بسته کامل دریافت کنند این درحالی است که بخشی از تجهیزات داخل این بسته توسط شرکت های ایرانی با قیمت بسیار پایین تر و با همان کیفیت تولید می‌شود.



نظرات کاربران
ارسال نظر
چت با کارشناسان در واتس آپ