نظرسنجی
سوال یک

صفر تا صد اسپیکر های تحت شبکه

اسپیکر تحت شبکه یک دستگاه صوتی است که قابلیت اتصال به شبکه‌های اینترنتی را دارد. این نوع اسپیکرها امکان پخش موسیقی، پادکست و صداهای دیگر را از طریق اتصال به شبکه‌های تحت شبکه یا آنالوگ فراهم می‌کنند. با استفاده از این اسپیکرها، کاربران می‌توانند به صورت مستقیم از تلفن همراه یا دستگاه‌های دیگر، موسیقی را به اسپیکر منتقل کنند و از کیفیت صدای بالا لذت ببرند. این دستگاه‌ها از طریق اپلیکیشن‌های مخصوص قابل کنترل هستند و کاربران می‌توانند تنظیمات صدا و پخش را به دلخواه خود تغییر دهند. به طور کلی، اسپیکر تحت شبکه یک ابزار مناسب برای لذت بردن از موسیقی با کیفیت بالا و سهولت استفاده است.
 

بخوانید و بخرید: اسپیکر سقفی تحت شبکه پارس سیستم دلتا مدل PSD-CSS5


اسپیکر تحت شبکه چیست؟

اسپیکر یا بلندگوی تحت شبکه (IP Speaker) منتشر کننده ی صدا در سیستم صوتی است که صدای دریافتی آن توسط دیگر تجهیزات سیستم صوتی تحت شبکه تولید شده است. این صدا به صورت داده های قابل پردازش روی کابل شبکه منتقل می شود و پس از مسیر یابی توسط روتر و یا سوئیچ های شبکه به اسپیکر تحت شبکه می رسد. بلندگوی تحت شبکه توسط مدار پردازشگر خود این داده ها را پردازش می کند و صدای ارسال شده را پس از این که از حالت فشرده خارج شد به صورت آنالوگ به درگاه آنالوگ یا مگنت بلندگو ارسال می کند. صدا های ارسالی به اسپیکر تحت شبکه می تواند توسط یک تلفن ویپ ، اینترکام ، میکروفون پیجینگ و یا سرور سیستم پیجینگ تحت شبکه ایجاد شود.
هر یک از این ابزار ها خود توسط کابل شبکه به نزدیک ترین سوئیچ اکسس متصل هستند و کنترل همه ی آن ها توسط سرور پیجینگ انجام می پذیرد. سرور پیجینگ برای کنترل و مدیریت بلندگوهای تحت شبکه می تواند امکانات فراوانی را در اختیار مدیر سیستم یپیجینگ تحت شبکه قرار دهد. زونبندی بلندگو ها که می تواند با آرایش های مختلفی انجام بپذیرد مثلا یک اسپیکر پیجینگ می تواند در چندین زون مورد استفاده قرار گیرد. برای نمونه زون کلی بلندگو های تحت شبکه و یا زون مربوط به بخش بازرگانی ، زون مربوط به بلندگو های طبقه پنجم و آرایش های دیگری که می توان آن را به راحتی روی نرم افزار پیجینگ تنظیم کرد.

چرا از اسپیکر تحت شبکه استفاده می کنیم؟

دلیل استفاده از اسپیکر تحت شبکه به جای بلندگو های قدیمی به صرفه بودن ، سهولت در مدیریت ، عیب یابی آسان و کنترل نرم افزاری ولوم صداست. البته که امکانات بیشتری با بلندگو های تحت شبکه خواهیم داشت ولی دلیل به صرفه بودن مهمترین دلیل برای استفاده از آن است. فرض کنید سیستم پیجینگ را در یک کارخانه پیاده سازی کرده اید و این کارخانه بخش های مختلفی دارد و مساحت آن زیاد است. اگر بخواهیم از اسپیکر های پیجینگ قدیمی استفاده کنیم باید در ابتدا نگاهی به آمپلی فایر پیجینگ بیندازیم که آیا توان کافی برای اضافه کردن یک و یا چند بلندگو دارد یا خیر.
اگر نداشته باشد باید به فکر تعویض و یا افزودن آمپلی فایر جدیدی باشیم تا توان پشتیبانی از بلندگو های جدید را داشته باشد. مشکل بعدی اتصال این آمپلی فایر به مرکز کنترل سیستم پیجینگ است. ممکن است فاصله زیادی بین اتاق کنترل تا اسپیکر های پیجینگ وجود داشته باشد پس باید به فکر افت صدا در طول کابل هم باشیم ولی با استفاده از بلندگوی تحت شبکه یا همان اسپیکر VoIP کافی است که هر نمونه ای از آن را که لازم داشته باشیم به نزدیکترین سوئیچ شبکه متصل کنیم و آن را در سرور سیستم پیجینگ تحت شبکه معرفی نمائیم. 

📌 انواع اسپیکر تحت شبکه

اسپیکر های تحت شبکه مثل بلندگو های آنالوگ دارای انواع مختلفی هستند. اسپیکر های VoIP می توانند شیپوری ، ستونی یا دیواری و یا از نوع سقفی باشند. همه بلندگوهای تحت شبکه از طریق پورت شبکه ای که دارند به سوئیچ های سازمان و کارخانه ها متصل می شوند. اسپیکر های VoIP می توانند در نوع خود دارای توان های مختلفی باشند. مثلا بلندگو های شیپوری تحت شبکه از 10 تا 400 وات توان دارند که تا 30 وات می توان برق آن ها را از سوئیچ شبکه(PoE) تامین کرد. برای روشن کردن و یا تامین منبع تغذیه در بلندگو های شیپوری تحت شبکه با توان بالاتر می بایست از آداپتور یا برق مستقیم شهر استفاده کرد.
البته ولتاژ برق شهر برای بلندگو های تحت شبکه زیاد است و تا 12 ولت کاهش می یابد. مدار الکترونیکی داخل اسپیکر VoIP می تواند این ولتاژ را به هر میزانی که لازم داشته باشیم کاهش دهد. نوع دیگری از بلندگو ها را ستونی یا بلندگوی دیواری تحت شبکه می نامند. این بلندگو برای نصب روی دیوار و ستون مناسب است و پرتاب صدای کمتری نسبت به بلندگو های شیپوری دارد ولی کیفیت صدای بهتری دارند و در نهایت بلندگوی سقفی نوع دیگری از اسپیکرهای VoIP است که برای نصب در سقف واحد های اداری و یا داخل ساختمان به کار برده می شود. در ادامه این بلندگو ها را بیشتر بررسی می کنیم.

📌 بلندگوی پیجینگ سقفی تحت شبکه 

📌 بلندگوی پیجینگ دیواری تحت شبکه 

📌 بلندگوی پیجینگ شیپوری تحت شبکه 
 

معرفی بلندگوهای پیجینگ سقفی

بلندگوهای پیجینگ سقفی همانطور که از نام آن مشخص است برای نصب در سقف مورد استفاده قرار می گیرد. بلندگوی سقفی بر حسب نوع نصب در سقف به دو دسته تو کار و روکار تقسیم می گردد. حتما مشاهده کرده اید که در بسیاری از فضا های اداری از سقف دوم یا سقف کاذب استفاده شده است . دلیل این کار زیبایی و ایجاد یک پوشش برای پنهان کردن لوله های آب ، کابل و کانال های هوا است. بلندگو های تو کار روی سقف دوم نصب می شوند و پشت آنها رو به سقف اصلی قرار می گیرد. اصولا سقف دوم یا سقف های کاذب با تایل های مربعی یا پوشش کناف ایجاد می شوند. برای قرار گرفتن بلندگوی پیجینگ سقفی از یک مته گرد بر سقف به منظور ایجاد حفره به اندازه قطر بیرونی اسپیکر استفاده می شود. بلندگو های توکار به وسیله دو گیره و یا چند قلاب که با پیچ برای محکم کردن نگهدارنده استفاده می شود روی سقف دوم نصب می شود. 

توان بلندگو های سقفی می تواند 5 ، 10 ، 15 و 30 وات باشد که با توجه به مساحت محیط ، نویز و ارتفاع سقف می توان مدل های 5 تا 30 وات را انتخاب کرد. بلندگو های روکار در مواقعی استفاده می شود که سقف دوم وجود ندارد و ما مجبور به نصب آن ها روی سقف اول هستیم. مطمئن هستیم که بلندگوهای تو کار نمای زیباتری نسبت به بلندگو های روکار دارند. این بلندگو ها دارای چند پیچ به منظور بسته شدن روی سقف های گچی هستند. 
 

قیمت و خرید اسپیکر تحت شبکه 

قیمت اسپیکرهای تحت شبکه بسیار متنواع است. اگر قصد خرید اسپیکر تحت شبکه خارجی را داشته باشید مطمئن هستم که حداقل باید دو برابر اسپیکر VoIP ایرانی هزینه کنید. برای اسپیکرهای پیجینگ اروپایی و آمریکایی  4 برابر قیمت خرید اسپیکر تحت شبکه ایرانی هزینه خواهید کرد. بستگی دارد به دنبال چه کیفیت و امکاناتی باشید. این امکانات و کیفیت در برند های خارجی در برابر اسپیکر های VoIP ساخت اتصال صوت تقریبا در یک سطح است. بهتر است قبل از خرید نمونه ای از اسپیکر های پیجینگ ایرانی بازار را تهیه و یا از نزدیک مشاهده نمائید.
حتی پیشنهاد می کنیم به پروژه هایی که با برند های ایرانی و خارجی اجرا شده اند بروید تا به اندازه هزینه کنید. اسپیکر های تحت شبکه ممکن است بر اساس کیفیت ساخت بدنه، جنس بدنه، کیفیت نرم افزار و سخت افزار مدار الکترونیکی، کیفیت مگنت و یراق نصب متغیر باشد. البته برند ها تاثیر بسزایی در قیمت بلندگوی تحت شبکه دارند مثلا یک بلندگوی شیپوری برند AXIS حدود 600 دلار و مشابه آن در برند های ایرانی مثل اتصال صوت حدود 150 دلار است. توان بلندگو ها نیز در زمان خرید اسپیکر تحت شبکه در افزایش قیمت موثر است. مطمئنا قیمت اسپیکر پیجینگ دیواری 10 وات و 30 وات متفاوت خواهد بود.

ساختار اسپیکر تحت شبکه 

اسپیکر تحت شبکه از قسمت های مختلفی تشکیل می شود که در اینجا سعی خواهیم کرد توضیحات تکمیلی را ارائه نمائیم:

بدنه

بخش بزرگتر و شکل ظاهری آنچه از اسپیکر تحت شبکه می بینیم بدنه نام دارد. بدنه اسپیکر های پیجینگ تعیین کننده ی نوع بلندگوی تحت شبکه است. ساختار انتشار و پرتاب صدا ارتباط مستقیمی با بدنه دارد مثلا در بلندگو های شیپوری شکل بدنه در میزان پرتاب صدا تاثیر بسزایی دارد ولی در اسپیکر پیجینگ سقفی نقش بدنه بیشتر به عنوان نگهدارنده قسمت های دیگر است. در بلندگوی ستونی تحت شبکه، بدنه نقش نگهدارنده و محافظت از دیگر اجزای اسپیکر پیجینگ را بر عهده دارد. بدنه بلندگو های تحت شبکه بسته به کاربردی که دارند می تواند از جنس پلاستیک ، چوب و فلز باشد. بدنه بلندگوهای ستونی ممکن است از هر سه نوع باشد ولی بلندگوهای پیجینگ سقفی عمدتا بدنه پلاسیکی دارند و بدنه بلندگو های شیپوری از نوع پلاستیک و یا فلز خواهد بود. بدنه فلزی برای محیط های گرم و با تابش شدید خورشید مناسب است.

مگنت یا درایور 

وظیفه مگنت ایجاد یک میدان مغناطیسی برای بلندگو می باشد. این مگنت سیم پیچ را درون خود قرار می دهد و بسته به توان بلندگو می تواند اندازه بزرگتری داشته باشد. گرمای ایجاد شده در سیم پیچ توسط میدان مغناطیسی مگنت تاحدود زیادی دفع می شود. جنس مگنت و سیم پیچ داخل آن تاثیر مستقیم در کیفیت صدای اسپیکر VoIP دارد. در بلندگو های شیپوری این مگنت شکل دیگری به خود می گیرد و آن را درایور یا یونیت بوق شیپوری می نامند. 

ووفر

در سیستم بلندگو برای انتشار صدا باید هوا را منتقل کرد. برای انتقال هوا نیاز به فرکانسی با موج بین 20 تا 500 هرتز نیاز خواهیم داشت. شکل مخروطی که داخل آن کاغذ یا اصطلاحا کورن نام دارد در انتها به یک سیم پیچ با روکش آهنربایی ختم می شود. مجموعه این بخش ها یک موتور تولید صدا را می سازند. این موتور با ورود جریان الکتریکی باعث ایجاد لرزش در مخروط بلندگوی پیجینگ و جابه جایی هوا می شود.

برد سخت افزاری 

برد سخت افزاری یا همان مدار الکترونیکی که به آن PCBA هم می گوئیم با ارزشترین و مهمترین بخش بلنگوی تحت شبکه است. این مدار الکترونیکی از یک پردازنده مرکزی سیگنال دیجیتال به نام DSP تشکیل شده است که نقش فرمانروا در مدار الکترونیکی را بر عهده دارد. قطعه مهم دیگر مدار حافظه ی درون PCBA است که متناسب با نیاز دارای ظرفیت های مختلفی است. وظیفه این مدار حافظه نگه داری فریم ور و یا سیستم عامل بلندگوی تحت شبکه و تنظیمات مربوط به آن است. این حافظه از دو قسمت تشکیل شده است. بخش سخت و بخش نرم که بخش سخت آن برای نگهداری فریم ور و بخش نرم برای نگهداری تنظیمات است.
هر دو حافظه قابل تغییر است و می توان اطلاعات آن را تغییر داد ولی نوع تغییرات در آن ها با هم فرق دارند. بخش بعدی در PCBA مدار آمپلی فایر است که صدای پردازش شده را به صورت یک سیگنال آنالوگ با توان پایین دریافت و به اندازه حداکثر 30 وات در اسپیکر پیجینگ PoE و تا 400 وات در دیگر توان ها تقویت می کند. پورت شبکه و کانکتور خروجی صدا از دیگر قسمت های برد سخت افزاری در اسپیکر VoIP است. 

نرم افزار

نرم افزار بلندگوی تحت شبکه در حقیقت یک نوع سیستم عامل است که برای مدیریت منابع مدار الکترونیکی و ارتباط با سرور پیجینگ تحت شبکه و یا دیگر تجهیزات سیستم صوتی کاربرد دارد. این نرم افزار تنظیمات مربوط به بلندگو را در اختیار کاربر قرار می دهد . تنظیمات شبکه ، اکانت SIP ، میزان صدا ، فایروال ، نویز و اکو کنسلر روی این نرم افزار قرار دارد و مدیر سیستم می تواند آن ها را مطابق با نیازهای شبکه تغییر دهد. این نرم افزار ممکن است در طول استفاده به دلیل افزودن امکانات بیشتر یا بهبود وضعیت قبلی به روز رسانی شود. این به روز رسانی در شکل فایل و از طریق پنل وب بارگذاری می گردد و منجر به راه اندازی مجدد بلندگوی تحت شبکه خواهد شد. 

یراق نصب

یراق نصب بلندگو های تحت شبکه در انواع مختلف آن به خاطر شکل ظاهری فرق دارد. در بلندگو های سقفی اگر از نوع توکار باشند گیره های نگهدارنده در سقف به وسیله پیچ و یا فنر باعث اتصال بلندگو به سقف می شوند ولی در بلندگوی سقفی روکار می بایست بلندگو را ا طریق سوراخ هایی که در قسمت انتهای بلندگو قرار گرفته است به سقف پیچ کرد. بلندگو های پیجینگ ستونی که بدنه فلزی دارند از طریق براکت به دیوار و یا ستون ها متصل می شوند. در بلندگو های پیجینگ شیپوری براکت نصب بزرگی برای پیچ کردن بلندگوی پیجینگ به سطح در نظر گرفته شده است چون اغلب بلندگو های شیپوری وزن بیشتری دارند.
 

امکانات و مزایای اسپیکر تحت شبکه 

یکی از اصلی ترین مزایای استفاده از اسپیکر تحت شبکه امکان کنترل مستقیم آن است. وقتی هر اسپیکر از یک آی پی آدرس منحصر به فردی در شبکه ما برخوردار باشد دارای یک شناسه یا شماره داخلی منحصر به فرد نیز خواهد بود. میزان صدای هر اسپیکر VoIP می تواند با اسپیکر های دیگر متفاوت باشد. این نوع از اسپیکر پیجینگ را می توانیم در زون های مختلفی قرار دهیم که فواصل مختلفی دارند. مثلا اگر یک ساختمان یا کارخانه دارای چندین واحد نگهبانی و حراست در نقاط مختلف باشند امکان این وجود دارد که بلندگو های تحت شبکه مربوط به آنها را در یک زون قرار دهیم ولی در سیستم پیجینگ آنالوگ باید از سیم کشی های پیچیده ای برای این کار استفاده می کردیم. قابلیت زمان بندی برای پخش پیغام های از پیش ضبط شده بدون نیاز به سرور از دیگر مزایای اسپیکر های تحت شبکه است. در اینجا به چند مورد از این مزایا اشاره می کنیم: 

  • طراحی بر اساس مدار مرکزی FPGA
  • حذف و کاهش نویز با AEC
  • فیلتر بالا گذر صدا
  • بدون نویز و اکو
  • پشتیبانی از برق شبکه (PoE) در توان های 5 تا 30 وات
  • پشتیبانی از پروتکل اتصال به VMS
  • پشتیبانی از تماس بدون نیاز به سرور
  • امان انتخاب زنگ پیش تماس 
  • پشتیبانی از دو حساب کاربری VoIP
  • دارای منوی زمانبندی پخش پیغام و تماس
  • دکمه Reset To Factory
  • کنترل میزان صدای نرم افزاری
  • فایروال داخلی
  • امکان اتصال کلید

نصب اسپیکر تحت شبکه 

نصب اسپیکرهای تحت شبکه به دو بخش تقسیم می شود.

1. نصب فیزیکی

2. تنظیمات و پیکربندی

هدف از نصب فیزیکی قرار دادن بلندگوی تحت شبکه در مکان صحیح خودش است. به هنگام نصب اسپیکر پیجینگ باید مراقب باشیم که با توجه به نوع اسپیکر الزامات آن را رعایت کنیم. ارتفاع نصب بلندگوی پیجینگ بسیار مهم است در اسپیکرهای VoIP سقفی اگر ارتفاع سقف تا کف بین 2.5 تا 3 متر باشد حتما سعی کنید که توان خروجی بلندگو بیش از 5 وات نباشد در غیر این صورت باعث نارضایتی مخاطب خواهد شد. در بلندگوهای VoIP ستونی می بایست ارتفاع نصب حداقل 80 سانت بالاتر از قد یک انسان با میانگین 180 سانتی متر باشد. بلندگو های تحت شبکه شیپوری باید در ارتفاع بین 4 تا 6 متر نصب شوند مگر اینکه توان بالای 50 وات داشته باشند. زاویه های نصب را رعایت کنید. سعی کنید زاوی پرتاب صدا در بلندگو های ستونی و شیپوری به یک جهت باشد و آن ها را با زوایای رو در رو نصب نکنید چون باعث تداخل امواج صوتی خواهد شد.

در نصب نرم افزاری اگر تا حدودی به مباحث شبکه آشنا باشید به راحتی این تنظیمات را انجام خواهید دارد. باید در ابتدا آدرس آی پی پیش فرض بلندگوی تحت شبکه را بدانید. این آدرس توسط فروشنده تعیین می شود و روی بسته بندی قید می شود. اگر هم نتوانستید روی بسته بندی پیدا کنید می توانید با ابزاری مثل آی پی اسکنر آن را پیدا کنید. داشتن مک آدرس هم می تواند به فرایند جستجوی آدرس آی پی سرعت ببخشد. پس از ورود این آی پی در جستجوگر متنی(Browser) صفحه ورود نمایان خواد شد و می بایست از کلمه عبور پیش فرض برای ورود استفاده کنید ولی حتما آن را برای ورود های بعدی تغییر دهید. تنظیمات مربوط به شبکه و VoIP را اگر به درستی انجام دهید اسپیکر VoIP شما آماده استفاده خواهد بود ولی بلندگوی تحت شبکه دارای تنظیمات دیگری مثل میزان صدا، فایروال، بروز رسانی و مدیر سیستم نیز می باشد که باید به آن ها نیز توجه شود.
 

برند های اسپیکر تحت شبکه 

برند های مختلفی در دنیا بلندگوی تحت شبکه تولید می کنند. برخی از این برندها اروپایی ، آمریکایی و چینی هستند. در این بین دو برند اتصال صوت (Etesal Sout) و کانکت تیک(Connect Tik) نیز تولید کننده اسپیکر های تحت شبکه و تجهیزات صوتی مبتنی بر IP هستند. برند AXIS و 2N که به تازگی با هم ترکیب شده اند جز برند های اروپایی هستند. Boose و Cyberdata از برند های آمریکایی و کانادایی و همچنین Essene و Fanvil از برند های چینی بازار هستند. قیمت تجهیزات اروپایی و امریکایی بسیار بالاست و تقریبا در ایران بازاری ندارند . برند های چینی هم در رقابت با برند های داخلی برای قیمت و کیفیت هستند. قیمت اسپیکر تحت شبکه با برند های چینی تقریبا دو برابر برند های ایرانی است ولی کیفیت برابر و گاها کمتری از نوع ایرانی خود دارد.

در تاریخ 1403/01/27 توسط مدیر آپدیت شد*

چت با کارشناسان در واتس آپ