اینترکام تحت شبکه چیست؟
اینترکام تحت شبکه (Network Intercom) ابزاری برای ارتباط سریع و آسان صوتی و یا تصویری بین دو و یا چند فرد است. تعریف دیگر از اینترکام را می توان این طور بیان کرد که اینترکام تحت شبکه ابزاری تلفنی به منظور تماس فوری می باشد. اینترکام های تحت شبکه را در ادامه با نام های اینترکام IP و یا اینترکام صوتی نیز بیان خواهیم کرد. اینترکام تحت شبکه از یک باکس فلزی و یا بدنه اکسترود شده ساخته می شود. مقاومت این بدنه در برابر آب، گرد و خاک بالا است. برای ایجاد ارتباط از یک صفحه کلید و یا تعداد دکمه تماس سریع استفاده می شود که باید استاندارد IP65 را داشته باشند. برای اتصال کابل های شبکه و برق از کوپلرهای با استاندارد IP67 استفاده می شود تا زیر بارش باران یا پاشش آب امکان نفوذ وجود نداشته باشد.
مزایای اینترکام تحت شبکه (IP)
- به تماس ها از راه دور پاسخ می دهد
- سرعت انتقال پیام ها را چندین برابر می کند
- هشدار دادن در مواقع اضطراری
- افزایش امنیت و کنترل دقیق بر محیط
- جلوگیری از خسارت های احتمالی به تجهیزات و تاسیسات
- ارتباط آسان و سریع بین کارکنان
- کاهش هزینه های عملیاتی و زیر ساخت های فنی
- قابلیت پذیرش و اضافه کردن تجهیزات جانبی و ارتقا سیستم
مشخصات فنی اینترکام IP
اینترکام تحت شبکه (Network Intercom) یک سیستم ارتباطی مدرن است که بر بستر شبکه های IP عمل می کند. این سیستم در مکان هایی مانند ادارات، بیمارستانها، کارخانهها و محیط های تجاری مورد استفاده قرار می گیرد. در زیر به برخی از مشخصات فنی رایج اینترکامهای تحت شبکه پرداخته شده است:
پروتکلهای ارتباطی:
- SIP (Session Initiation Protocol) برای برقراری و مدیریت تماسها.
- RTSP (Real Time Streaming Protocol) برای انتقال صوت و تصویر.
نوع ارتباط:
- VoIP (Voice over IP) امکان انتقال صوت از طریق پروتکل های اینترنت.
کیفیت صدا:
- فرمت های کد گذاری صوتی: معمولا شامل G.711، G.729 و Opus برای کیفیت صدای بهتر و کم ترین تأخیر.
قابلیتها:
- پشتیبانی از تماسهای گروهی: امکان برقراری تماس با چندین کاربر به طور همزمان.
- تنظیمات زنگ: قابلیت تنظیم زنگ های مختلف برای شناسایی تماسها.
- پشتیبانی از دوربین: برخی مدلها امکان اتصال به دوربینهای IP را دارند.
پیجینگ و اینترکام
با توجه به این که اینترکام از ابزارهای کاربردی در سیستم های پیجینگ می باشد بنابر این در هنگام خرید اینترکام اصولا پیجینگ و اینترکام در کنار یکدیگر استعلام گرفته می شوند. با توجه به این که سیستم کنترلی پیجینگ و اینترکام یکی است شما هزینه آن را در خرید اینترکام به صورت جداگانه هم پرداخت خواهید کرد. پیشنهاد ما برای صرفه جویی شما این است که اگر هیچ یک از سیستم های پیجینگ و اینترکام را ندارید با استفاده از یک مشاور سیستم های صوتی اقدام به طراحی و سپس خرید یکجای پیجینگ و اینترکام نمائید.
نحوه کارکرد اینترکام تحت شبکه
اینترکام IP از طریق یک کابل شبکه به سوئیچ شبکه وصل می شود. البته اینترکام آی پی به تنهایی کاربردی ندارد قطعا به نسبت نیاز حداقل دو اینترکام خواهید داشت. برای استفاده از اینترکام تحت شبکه می توانید از دو ابراز کنترلی استفاده نمائید:
1. مرکز تلفن
2. سرور پیجینگ و اینترکام
منظور از مرکز تلفن سانترال تلفن مبتنی بر شبکه می باشد. در حقیقت مرکز تلفن صنعتی همان سانترال VoIP یا IP PBX است که بر حسب سلیقه با این نام ها فراخوانی می شود. اگر در پروژه ای که قصد اجرای سیستم اینترکام را دارید مرکز تلفن وجود دارد نیازی به خرید سرور پیجینگ و اینترکام نیست مگر اینکه امکانات پیچیده تری مد نظر شما باشد. سرور پیجینگ و اینترکام به صورت اختصاصی برای استفاده از سیستم پیجینگ و اینترکام طراحی شده است و بسیاری از امکانات مرکز تلفن را ندارد همین طور که مرکز تلفن امکانات سیستم پیجینگ و اینترکام را ندارد.
📢 مرکز تلفن و کاربرد آن در سیستم اینترکام تحت شبکه
بیشتر کسب و کارها و صنایع امروزی از مرکز تلفن استفاده می کنند. وظیفه اصلی مرکز تلفن دریافت، توزیع و مدیریت تماس ها است. تماس های ورودی و تماس های داخلی دو بخش اصلی تماس های ایجاد شده در مرکز تلفن است. مرکز تلفن ها دو دسته اند: مرکز تلفن تحت شبکه و مرکز تلفن آنالوگ.
مرکز تلفن تحت شبکه که با نام هایی مثل سیستم تلفنی ویپ، سانترال ویپ و یا IP PBX همسان است تمامی ارتباطات تلفنی را روی بستر شبکه هدایت می کند. تلفن های ویپ، تلفن های کنفرانس، دستگاه های تماس ویدئویی مثل ویدئوکنفرانس همگی در مرکز تلفن تحت شبکه تعریف و به کار گرفته می شوند. مرکز تلفن ها دو دسته اند: نرم افزاری و سخت افزاری
مرکز تلفن های نرم افزاری (Soft Switch) شامل یک نسخه از نرم افزار تلفن است که روی سرور نصب می شود. یا تجاری هستند مثل CUCM در سیسکو و یا رایگان هستند مثل ایزابل که بیشتر به گوش مخاطب رسیده است. مرکز تلفن های سخت افزاری همه تجاری هستند و رایگان نیستند. برند های مطرحی در دنیا این مرکز تلفن ها را تولید می کنند مثل گرند استریم، آوایا، مایتل و یستار
مرکز تلفن های آنالوگ را بیشتر با نام یک برند می شناسید مثل پاناسونیک که در بسیاری از سازمان ها نسل TDA آن نصب است. این سانترال(سانترال آنالوگ) از بستر کابل دو و یا چهار زوج تلفن برای برقراری ارتباط با تلفن ها استفاده می کند و تقریبا رو به منسوخ شدن است. البته سانترال تلفن آنالوگ راهم می توان از طریق یک مبدل به سیستم اینترکام تحت شبکه متصل کرد.حالا می رسیم به کاربرد سیستم اینترکام در مرکز تلفن ها و اینکه چطور می توانیم از یک مرکز تلفن برای استفاده به عنوان سیستم مرکزی یا مدیریت اینترکام های تحت شبکه استفاده کرد. همانطور که از نام اینترکام تحت شبکه مشخص است نمی توانیم از مرکز تلفن های آنالوگ برای آن استفاده کنیم مگر آن که مرکز تلفن تحت شبکه کوچکی به منظور سیستم اینترکام در کنار مرکز تلفن آنالوگ راه اندازی و آن ها را به هم متصل کنیم همان مبدلی که در پاراگراف قبلی به آن اشاره کردیم. در مرکز تلفن های تحت شبکه بخشی به نام پیجینگ و اینترکام وجود دارد. مثلا در نرم افزار ایزابل یک زیر منو به همین نام وجود دارد که در آن می توان اینترکام های تحت شبکه را به عنوان یک داخلی در داخل یک یا چند گروه قرار دهید. این گروه بندی ها همان زونبندی کردن نرم افزاری است. با قرار دادن اینترکام ها در گروه های مختلف می توایند از یک اینترکام به صورت تکی برای تماس با اینترکام های دیگر و یا برای تماس یک به چند استفاده کنید.
📢 نقش سرور پیجینگ و اینترکام در سیستم های صوتی
وقتی سخن از سرور پیجینگ و اینترکام (Paging And Intercom Server) است منظور یک نرم افزار و یا سخت افزار اختصاصی برای مدیریت و مانیتورینگ سیستم پیجینگ و اینترکام است. این سرو ها توسط برند های مطرح تولید کننده سیستم های صوتی در دنیا و حتی ایران برای این منظور طراحی و عرضه می شوند. در برند های خارجی می توان به نویمن، اینداسترونیک، توآ و فیتره اشاره کرد. در برند های ایرانی هم می توان به سرور پیجینگ و اینترکام شرکت های تولید کننده سیستم های صوتی مثل پارس سیستم دلتا و اتصال صوت اشاره کرد.
این سرور ها برای ایجاد ارتباط و تسهیل مدیریت کاربران و تجهیزات متصل به سیستم پیجینگ و اینترکام مورد استفاده قرار می گیرند. همه این سرو ها از پروتکل SIP برای ارتباط با اینترکام های تحت شبکه استفاده می کنند. پروتکلی رایج در سیستم های صوتی مبتنی بر وب که باعث ایجاد ساختار یکپارچه در ارتباطات نوین صوتی و تصویری شده است. با این سرور می توانید بلندگوها، اینترکام ها، میکروفون ها، تلفن های صنعتی و دیگر عناصر سیستم پیجینگ را در شبکه صوتی کسب و کارتان تعریف کنید و سناریو هایی متناسب برای کاربرد آن با توجه به نیاز سازمان تعریف و اجرا کنید.
انواع اینترکام چیست؟
اینترکام به لحاظ تکنولوژی ساخت به دو دسته تقسیم می شود:
- اینترکام آنالوگ که تقریبا منسوخ شده است
- اینترکام تحت شبکه
اینترکام آنالوگ
اینترکام های آنالوگ سیستمی شبیه به درب بازکن های قدیمی آپارتمان های مسکونی داشتند. ولی فرق آن با سیستم اینترکام این بود که تعداد ایستگاه ها یا دستگاه هایی که قصد تماس گرفتن داشتند شبیه به تعداد واحد های آپارتمان ها بود. مثلا ممکن بود در یک کارخانه که 10 دستگاه اینترکام نیاز داشت از 10 پنل و در پروژه های بزرگتر تعداد پنل های بیشتری نیاز داشته باشیم. تفاوت دیگر سیستم در این بود که در درب بازکن های آپارتمانی از یک نقطه تماس گرفته می شود ولی در سیستم اینترکام آنالوگ تمامی ایستگاه ها باید بتوانند امکان برقراری تماس داشته باشند.
یک سوئیچر وجود داشت که می توانست ارتباط دو طرفه و یا یک به چند بین دستگاه های اینترکام بر قرار نماید. معضلاتی مثل عیب یابی دشوار در زمان خرابی و توسعه با هزینه ی زیاد همواره در کنار سیستم اینترکام آنالوگ وجود داشت.
اینترکام تحت شبکه (IP)
با تغییر فناوری از آنالوگ به دیجیتال و ایجاد شبکه های کامپیوتری، مسیر تولید اینترکام ها تغییر کرد. امروزه اینترکام های IP در انواع مختلف تولید می شوند که علاوه بر بهبود و تسریع ارتباطات در هوشمند سازی منازل و کارخانه ها نیز به کار گرفته می شوند.
دسته بندی دیگری بر اساس نوع ارتباط خواهیم داشت:
اینترکام صوتی Voice intercom یک سیستم ارتباط داخلی است که در محیط های مختلف صنعتی و غیر صنعتی استفاده می شود. این اینترکام ها نصب ساده ای دارند و کار کردن با آن بسیار راحت است و حتی نیاز به آموزش خاصی ندارد. همانطور که گفتیم در محیط های مختلف و در فواصل متنوع کار می کنند یعنی کاملا از توانایی صوتی برخوردار هستند. جالب است بدانید این سیستم ها نسل جدیدی از سیستم های ارتباطی هستند که از فناوری شبکه برای انتقال صوت و داده استفاده می کند. کیفیت صدای اینترکام های صوتی بسیار بیشتر از سیستم های سنتی است به هم دلیل فشرده سازی صوت و استفاده از فناوری های نوین باعث شده تا ارتباطات واضح تر و بدون نویز انجام شود.
دسته ای از اینترکام ها که فقط برای برقراری تماس های صوتی یا ارتباط تلفنی مورد استفاده قرار می گیرند اینترکام صوتی نام دارند. اینترکام های صوتی بیشتر در صنعت مورد استفاده قرار می گیرد و توجه ویژه ای به کیفیت صدا، حذف نویز محیطی، مقاوم سازی در برابر نفوذ آب، گرد و گاز در آنها شده است.
با توجه به محیط مورد استفاده دو نوع اینترکام خواهیم داشت:
- اینترکام صنعتی
- اینترکام غیر صنعتی
بخش بندی ساده ای از اینترکام ها وجود دارد که آنها را به دو دسته صنعتی و غیر صنعتی تقسیم می کند ولی این سادگی واقعی نیست چرا که آن را می توان در جدا شدن برند های این دسته بندی دید. تولید کننده های سیستم اینترکام صنعتی نوع غیر صنعتی یا اداری/ خانگی تولید نمی کنند و بالعکس سازنده های اینترکام های اداری و خانگی به سراغ تولید اینترکام های صنعتی نرفته اند.
برند های غیر صنعتی مثل Akuvox و صنعتی مثل نویمن محصولات کاملا مختلفی را تولید می کنند.
نوع دیگری از اینترکام ها بر اساس نوع ساخت وجود دارد:
- اینترکام تک دکمه
- اینترکام دو دکمه
- اینترکام کیپد دار
- اینترکام چند دکمه
- اینترکام صفحه لمسی
- اینترکام هندست دار
فارغ از دسته بندی های قبلی اینترکام ها را بر اساس نوع ساخت به انواع مختلفی تقسیم می کنند.
- نوع اول اینترکام تک دکمه است که بیشتر کاربرد صنعتی دارند و برای ایجاد تماس های اورژانسی مورد استفاده قرار می گیرند. در بسیاری از تونل ها، معادن و بزرگراه ها از این اینترکام ها برای درخواست کمک استفاده می شود.
- نوع دوم اینترکام 2 دکمه است که شباهت ظاهری زیادی به اینترکام تک دکمه دارد ولی همان طور که از نام آن مشخص است برای ایجاد دو ارتباط مستقل مورد استفاده قرار می گیرد. در مکان های عمومی از یک دکمه برای تماس با اورژانس و از دکمه دیگر برای تماس با پلیس استفاده می کنند و لی در صنعت و تولید برای تماس با دو قسمت مختلف از یک کارخانه و یا دو محیط مستفل مورد استفاده قرار می گیرند.
- نوع سوم که اینترکام های کیپد دار هستند در هر دو محیط صنعتی و غیر صنعتی استفاده می شود. وقتی تعداد نقاطی که می خواهیم با آن ها تماس بگیریم بیش از 8 مورد باشد از اینترکام های دارای صفحه شماره گیر استفاده می شود.
- نوع چهارم که بیشتر به عنوان درب بازکن در ادارات و خانه ها استفاده می شود و یا در محیط های صنعتی برای ایجاد تماس سریع با بخش های مختلف استفاده می شود را اینترکام های دکمه دار یا چند دکمه می نامند.
- نوع پنجم اینترکام هایی هستند که در ادارات و ویلاهای هوشمند مورد استفاده قرار می گیرند. دارای صفحه نمایش لمسی و احتمالا دوربین هستند. بیشتر نقش آیفون دارند برای نمایش تصویر مخاطب و منوی دستگاه اینترکام مورد استفاده قرار میگیرد.
اینترکام هندست دار نوع ششم از اینترکام های تحت شبکه است که در محیط های صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد. این اینترکام دارای چندین دکمه برای تماس سریع با بخش های مختلف است و از هندست برای ارسال و دریافت صدا استفاده می کند.
بر اساس نوع نصب هم دسته بندی دیگری داریم:
یک اینترکام ممکن است در یک و یا چند دسته بندی قرار گیرد. با توجه به منسوخ شدن سیستم اینترکام آنالوگ در این مقاله پیرامون اینترکام های تحت شبکه صحبت خواهیم کرد. اینترکام صوتی نوعی از اینترکام IP است که صرفا از صوت به عنوان عامل ارتباطی استفاده می کند. اینترکام صوتی پرکاربرد تر است چون اینترکام های تصویری زود به زود خراب می شوند و قیمت بالاتری نسبت به اینترکام های صوتی دارند.
در دسته بندی اینترکام های صنعتی و غیر صنعتی کافیست بدانیم که اینترکام های صنعتی عمدتا از بدنه فلزی ساخته می شوند و در برابر نفوذ آب، گرد و غبار مقاوم تر هستند. اینترکام های غیر صنعتی بیشتر در محیط های اداری بخش های خصوصی مورد استفاده قرار می گیرد. هنگام خرید اینترکام های صنعتی حتما کیس استادی یا پروژه های نصب شده با آن برند را از فروشنده بخواهید چون هر اینترکام صنعتی مناسب هر نوع محیط صنعتی نیست مثلا در کارخانه های فولاد و سیمان با توجه به وجود گرد می بایست مقاومت اسپیکر بیرونی و میکروفن اینترکام برای همان محیط طراحی شده باشد ولی در کارخانه های صنایع غذایی نفوذ رطوبت عامل مهمتری است.
در کارخانه ها و صنایع نوع کانکتور ها و نحوه ی محافظت از پورت های اینترکام تحت شبکه بسیار مهم است. کابل ها و سیم ها باید به نحوی به اینترکام وارد شوند که اینترکام نیاز به بازشدن مجدد برای نصب نداشته باشد. برخی از کارخانه های اینترکام آی پی سیستم اینترکام را طوری طراحی می کنند که باید قاب پشت اینترکام را باز نمائید، کابل را از سوراخی در بدنه رد کنید و مجدد آن سر کابل را کانکتور بزنید ولی اینترکام های استاندارد دارای گلند یا کانکتور هایی به نام کوپلر هستند که پانل مونت است یعنی روی بدنه پیج می شود و می توانید بدون باز کردن اینترکام کابل ها را به آن متصل نمائید.
در نوع ساخت اینترکام ممکن است بنا بر نیاز اینترکام های مختلفی داشته باشیم مثلا در نوع اینترکام تک دکمه برای محیط های صنعتی، بدنه از فلز ساخته شده است. بدنه فلزی معمولا از جنس آهن گالوانیزه و یا استیل است. بسته به نوع نصب عمدتا در محیط های صنعتی نوع روکار کاربرد بیشتری دارد. از یک دکمه استیل برای تماس فوری و یا پاسخ به تماس استفاده می کند. نوع دکمه اینترکام ها پوش تو تالک است یعنی یکبار فشار و آن را رها می کنید تا تماس برقرار گردد و یا همین کار را برای پاسخ گویی به تماس ورودی انجام می دهید.
نقش HPF در آمپلی فایرهای تحت شبکه
HPF در آمپلی فایر تحت شبکه به عنوان یکی از اجزای کلیدی در مدیریت و بهبود کیفیت صدای خروجی و عملکرد کلی سیستم های صوتی عمل می کند. یعنی اجازه می دهد HPF فرکانسهای پایینتر از یک مقدار مشخص (فرکانس قطع) حذف شوند. این به این معناست که صداهای بیمورد یا به اصطلاح "بلبشویی" که ممکن است در فرکانسهای پایین وجود داشته باشد فیلتر شود. اگر شما یک سیستم صوتی دارید که برای پخش گفتار یا موزیک با فرکانش بالا طراحی شده است. اچ پی اف می تواند هر گونه نویز یا صداهای بی مورد را در فرکانس پایین مثل صدای بوم بوم کاهش دهد و وضوح صدا را افزایش دهد.
پنل تصویری هوشمند و اینترکام
پنل تصویری هوشمند و اینترکام یک سیستم پیشرفته است که برای ایجاد ارتباط صوتی و تصویری بین کاربران و بازدید کنندگان طراحی شده است. این پنلها به ویژه در مکانهایی مانند ساختمانهای مسکونی، دفاتر کار و مراکز تجاری مورد استفاده قرار میگیرند و امکانات زیادی را برای افزایش امنیت و راحتی فراهم میکنند.
ویژگیهای پنل تصویری هوشمند اینترکام:
تصویر با کیفیت بالا: پنلها مجهز به دوربینهای با کیفیت هستند که به کاربران امکان مشاهده تصویر واضح از بازدید کنندگان را میدهند.
قابلیت ارتباط دو طرفه: این سیستمها امکان ارتباط صوتی و تصویری را بین طرفین فراهم میکنند.
اتصال به اینترنت: بسیاری از پنلهای هوشمند به اینترنت متصل میشوند و به کاربران این امکان را میدهند که از طریق تلفن همراه یا تبلت با پنل ارتباط برقرار کنند.
امکانات هوشمند: این پنلها ممکن است شامل ویژگیهایی مانند تشخیص چهره، حسگر حرکتی و کنترل از راه دور باشند.
توجه به الزامات قانونی و استانداردها در انتخاب اینترکام
انتخاب یک سیستم اینترکام مناسب از جمله مراحل مهم در طراحی و اجرای سیستمهای ارتباطی است. این انتخاب نه تنها به عملکرد و کارایی سیستم بستگی دارد، بلکه باید الزامات قانونی و استانداردهای مربوطه نیز مورد توجه قرار گیرد. استانداردهای ملی و بین المللی در زمینه سیستمهای ارتباطی به منظور تضمین امنیت، کارایی و قابلیت اطمینان طراحی شده است. یعنی این استانداردها شامل دستورالعملهایی در خصوص کیفیت صدا، دقت انتقال دادهها و مقاومت در برابر اختلالات است. رعایت این استانداردها تضمین می کند که سیستم اینترکام در شرایط مختلف عملکرد مطلوبی داشته باشد.
از سوی دیگر، الزامات قانونی ممکن است شامل مقررات مربوط به ایمنی و همچنین رعایت حریم خصوصی کاربران باشد. در بسیاری از کشورها، قوانین خاصی در مورد نصب و بهره برداری از تجهیزات ارتباطی وجود دارد که عدم رعایت آنها می تواند عواقب قانونی به همراه داشته باشد.
پنل و برد سوئیچ اینترکام
پنل سوئیچ اینترکام و برد سوئیچ اینترکام (PCB) هر دو اجزای مهم یک سیستم اینترکام هستند، اما وظایف و ساختار متفاوتی دارند.
پنل سوئیچ اینترکام (بدنه)
پنل سوئیچ اینترکام به بدنه فیزیکی سیستم اشاره دارد. این پنل می تواند شامل دکمهها، میکروفونها، بلندگوها و سایر المانهای کنترلی باشد که کاربر با آنها تعامل دارد. این پنل معمولا در مکانهای قابل دسترسی نصب می شود و به کاربران اجازه می دهد تا برقراری تماس، تنظیم صدا و انجام سایر تنظیمات اولیه را انجام دهند. طراحی پنل باید کاربرپسند و قابل استفاده در شرایط مختلف باشد.
برد سوئیچ اینترکام (PCB)
برد سوئیچ اینترکام، که به آن PCB (Printed Circuit Board) نیز گفته می شود، بخش الکترونیکی و داخلی سیستم اینترکام است. این برد شامل مدارهای الکتریکی، تراشهها، مقاومتها و سایر اجزای الکترونیکی لازم برای پردازش سیگنالها و مدیریت ارتباطات بین واحدهای مختلف اینترکام است. PCB در واقع مغز سیستم را تشکیل می دهد و تمامی فرمانها و سیگنالها از طریق آن پردازش می شوند.
قیمت خرید اینترکام تحت شبکه
قبل از اینکه بخواهیم اینترکام تحت شبکه خود را تهیه و خریداری کنیم لازم به ذکر است که این موارد را از قبل بدانیم بودجه لازم برای خرید سیستم اینترکام تحت شبکه را بدانیم و مورد بعدی که بسیار مهم و حائز اهمیت است کیفیت و قابلیت های سیستم اینترکام تحت شبکه است. باید قابلیت های آن را از قبل مانند اتصال به شبکه، ارسال پیام و غیره بررسی کرد زیرا این عوامل باعث می شود در انتخاب محصول خود بهترین گزینه را انتخاب کنید. برای اطلاعات بیشتر از قیمت خرید سیستم اینترکام تحت شبکه می توانید با مجموعه نت استاک تماس حاصل نماید.
نتیجه گیری
اینترکام تحت شبکه یکی از جدیدترین فناوری های پیشرفته است که از شیوه های قدیمی تر اینترکام سیمی برخوردار است. این دستگاه از شبکه های داده ای برای ارتباطات صوتی و تصویری در مکان های مختلف صنعتی و غیر صنعتی استفاده می شود. جالب است که بدانید استفاده از این سیستم ها به راحتی و به صورت دو طرفه با یکیدیگر ارتباط برقرار می کنند. در این مقاله به مزایا و فواید اینترکام تحت شبکه و کاهش هزینه های نصب و نگهداری آن اشاره کردیم. امیدواریم این مطالب برای شما مفید واقع شده باشد.
030826